Ramar

Ge ett block extra uppmärksamhet genom att lägga till en ram.

Obs! Ramar kan endast användas på blocken "Text" och "Text med bild".

Steg 1: Klicka på "Inställningar"

Steg 2: Välj "Blockram"

Steg 3: Våra färdiga ramar

Steg 4: Egen ram

Steg 5: Färg på egen ram

Steg 6: Ta bort ram

Skapa snygga effekter med opacitet

Genom att använda en bakgrundsfärg och även lägga till en grad av opacitet i blockramen, får du mjuka övergångar som ger en levande hemsida med en snygg effekt.

 

  1.  Logga in på din hemsida och välj det block som du vill lägga till en opacitet för. Klicka på kugghjulet “Inställningar” i det högra hörnet i blocket som du vill skapa effekten för.
     
  2. Välj sedan “Blockram” där gör du dina val under fliken “Egen ram (Avancerat)”. För att skapa en opacitet klickar du på valet “Färger” i det nedre partiet.
     
  3. Justera med reglaget vilken opacitet som du önskar för ditt block och publicera sedan din hemsida på nytt.  


Tänk på! Att i fönstret ser du den färg som du valt i ditt block, men graden av opacitet blir först synlig när du stänger ner redigeringsfönstret.

Hemsida24 tipsar: Testa dig fram för att hitta den grad av opacitet du tycker blir allra bäst för blocket på din hemsida. Tänk dock på att se till att eventuellt justera färg på typsnitt och graden av opacitet så att besökaren enkelt kan läsa texten i det aktuella blocket.  

Använd bakgrundsbild för ytterligare effekt!
En snygg effekt är även att använda en bakgrundsbild i hela sektionen under ett eller flera block på din hemsida. Med en opacitet i blocken ovanpå bildbakgrunden skapar du en fin inramning med en mjuk övergång. Ett tips är då att använda en lugn färgnyans i blocket som går i linje med färgerna i bakgrundsbilden för att skapa ett enhetligt intryck. Testa dig fram för att hitta den rätta opaciteten för din hemsida!


Artikeln uppdaterades senast: 2018-07-31


Hittade du det du letade efter?

Vad tråkigt, vi skall försöka förbättra informationen. Tack för ditt svar.

Vad bra! Tack för ditt svar.