Skapa ankarlänkar

Så länkar du till ett specifikt innehåll

Alternativ 1. Länka till innehåll på samma sida

Steg 1: Skapa ankaret

Klicka inuti ett textblock eller ett rubrikblock för att aktivera redigeringsläget. Ställ markören där du vill ha ankaret (dit du vill länka till). Klicka på flaggsymbolen.

Steg 2: Namnge ditt ankare

Namnge bokmärket, t.ex. info och klicka sedan på OK.

Steg 3: Skapa länk

Skapa länken från valfritt innehåll. Välj fliken "Hemsida" och skriv in ankaret med # före, i det här fallet #info. För mer info kring hur du skapar en länk, se den här guiden >

 

Alternativ 2. Länka till innehåll på annan delsida

Steg 1: Skapa och namnge ditt ankare

Följ de 2 första stegen i "Alternativ 1" (se ovan).

Steg 2: Kopiera URL

Gå till sidan du vill länka till i publicerat läge och kopiera URL:en. Om din hemsida inte är publicerad måste du först göra detta. Tips! Du kan sätta lösenord på din hemsida om den inte är klar för besökare.

Steg 3: Skapa länk

Länka valfritt innehåll till ankaret. Välj fliken "Hemsida" och fyll i URL:en. Lägg till ankaret i slutet på länken, glöm inte #-tecknet. För mer information kring hur du skapar länkar, se den här guiden >

 

Alternativ 3. Länka till innehåll på en extern sida

Steg 1: URL med ankare

Du behöver tillgång till URL:en för den aktuella sidan. Gå till sidan där ankaret ligger och kopiera URL:en från adressfältet.

Om det är en extern sida som du själv hanterar lägger du först in ett ankare på den externa sidan och ser till att sidan publiceras. Besök sidan och kopiera URL:en.

Steg 2: Skapa länk

Precis som innan (se steg 3 i "Alternativ 2") skapar du sen en länk från valfritt innehåll och lägger in URL:en med ankaret i slutet, glöm inte #-tecknet. Det kan tex se ut så här www.google.com/testsida#minankarlänk

Extra information & tips

Du kan länka från valfritt innehåll men länken kan bara gå till antingen ett textblock eller ett rubrikblock. Om du vill kunna länka till ett annat innehåll (tex en bild) kan du dra in ett textblock och placera intill innehållet. Ta bort texten i blocket och lägg in enbart bokmärket/ankaret.

 


Artikeln uppdaterades senast: 2018-09-03


Hittade du det du letade efter?

Vad tråkigt, vi skall försöka förbättra informationen. Tack för ditt svar.

Vad bra! Tack för ditt svar.