Felmeddelanden vid betalning med Klarna

Ingen folkbokförd adress kan hittas

 

När man väljer Klarna som betalsätt hämtas adressuppgifterna, för det angivna organisations-/personnumret, automatiskt via Bolagsverket/Skatteverket. För att adressen ska kunna hämtas in måste dessa uppgifter finnas registrerade hos Bolagsverket/Skatteverket.

Om uppgifterna saknas eller inte är uppdaterade kan Klarna inte hämta in någon adress och felmeddelandet nedan visas. 

Vad behöver jag göra?

Om du får upp felmeddelandet ovan kan du prova att kontakta Klarna och be dem att göra ett manuellt uppslag på organisations-/personnumret. När du ringer Klarna är det bra om du informerar om felmeddelandet du fått upp.

Du når Klarnas kundtjänst på telefonnummer: 08-120 120 10

 

Om Klarna inte kan hämta in någon adress beror det på att uppgifterna helt saknas och du behöver då kontakta Bolagsverket/Skatteverket för att lägga in/uppdatera uppgifterna.

Notera att det kan ta några veckor innan uppgifterna är inlagda och det går att beställa.

 

Klarna godkänner inte betalningen

Ibland kan det vara så att Klarna inte godkänner en betalning och felmeddelandet nedan visas då.

 

För hög innestående kredit

Den vanligaste orsaken är att den innestående krediten hos Klarna är för hög. Om du till exempel har flera fakturor hos Klarna men som ännu inte är betalda. Om du vill höja kreditgränsen behöver du kontakta Klarna så att dem kan göra en manuell prövning. 

Du når Klarnas kundtjänst på telefonnummer: 08-120 120 10

 

Nystartat företag

Även nystartade företag kan få felmeddelandet ovan och oftast beror det då på att nödvändiga uppgifter kring företaget inte finns att hämta in ännu.

 

Övrigt

Det finns givetvis andra orsaker till att Klarna inte godkänner ett köp. I de fall där Klarna nekar ett köp hänvisar vi direkt till Klarna av sekretesskäl.

Du når Klarnas kundtjänst på telefonnummer: 08-120 120 10

 

Betalningsalternativ

Om du inte kan betala med Klarna går det givetvis bra att välja att betala med något av våra andra betalsätt istället. Vi erbjuder utöver faktura även betalning med kort eller internetbank.

 

 

 


Artikeln uppdaterades senast: 2018-11-07


Hittade du det du letade efter?

Vad tråkigt, vi skall försöka förbättra informationen. Tack för ditt svar.

Vad bra! Tack för ditt svar.